آموزش ساخت ترانسفورماتور

ساخت وبلاگ

آموزش ساخت ترانسفرماتور

امروز می خواهیم با هم آموزش هایی در زمینه سیم پیچی ترانسفورمر و یا به صورت ساده تر چگونه یک ترانسفورمر بسازیم را با هم مرور نماییم، ابتدا بیایید این سوال را مطرح کنیم که اصلا “ترانسفورماتور چیست؟” پاسخ این سوال را به صورت مفصل در پست های قبلی دادیم و حتی بصورت حرفه ای ترانسفورمر را بررسی کردیم. اما حالا که می دانیم ترانس چیست بهتر است به سراغ ساخت آن برویم و یک نمونه عملی را با هم و البته در منزل بسازیم.

اصولا ساخت یک ترانسفورمر مشکل است؟

نه به هیچ وجه و شاید بتوان گفت یکی از ساده ترین وسایلی که یک مهندس برق قدرت و یا حتی یک فرد تحصیل نکرده می تواند در منزل بسازد یک ترانس است(البته زمین تا آسمان بین این دو فرد از لحاظ درک عملکردی تفاوت است.)

در ادامه بخوانید  آموزش ساخت توربین بادی خانگی

ساخت یک ترانس در منزل چه اهمیتی دارد؟

اگر رشته شما الکترونیک، قدرت، مخابرات و مکاترونیک باشد حتما به یک ترانس در منزل جهت تست و راه اندازی آزمایش های خود با ولتاژهای پایین نیاز خواهید داشت و اگر رشته شما اصولا برق نیست این مورد بیشتر شامل یادگیری و تشویق شما به ساخت وسایل چندکاربردی بسیار کمک خواهد کرد.

امروزه در تمام خانه ها آداپتور موبایل و … هست چه نیازیست به ترانس؟

این سوال بیشتر کسانیست که یا در رشته برق تحصیل نکرده اند و یا رشته برق را به صورت مفهمومی یاد نگرفته اند، اما پاسخ؛

هدف هر دو یکی است و در واقع شاهد کاهش ولتاژ هستیم اما در مدل آداپتور عملیات کاهش ولتاژ به صورت الکترونیکی و توسط ترانزیستور ها صورت می گیرد ولی در ترانس توسط القای مغناطیسی.

در حالت اول(الکترونیکی) شاهد برش های از موج AC خواهیم بود که در نهایت با کاهش ولتاژ روبه رو هستیم ولی اگر خروجی را به یک اسیلوسکوپ(نمایانگر موج) متصل کنیم می بینیم خروجی یک موج سینوسی نیست و در واقع یک موج بهینه نیست(هرچند در حالت تبدیل AC به DC این قسمت مهم نیست) ولی در حالت دوم(ترانس) به دلیل وجود القا موج دوم دقیقا سینوسی خواهد بود و قسمت جالب زمانیست که ورودی شما یک موج نه چندان جالب باشد در این صورت نیز ترانس خروجی را اصلاح می کند به همین دلیل است در دستگاه هایی که شکل موج و کیفیت موج اهمیت دارد(دستگاه های کنترلی در صنعت و در منزل لپ تاپ ها و …) شاهد ترانسفورماتور هستیم و در این دستگاه ها نیز به هنگام اتصال به شبکه برق گهگاهی جرقه ای زیبا مشاهده می کنید!.

در ادامه بخوانید  آموزش ساخت نیروگاه بخار در خانه

بریم به سراغ ساخت ترانسفورمر

مواد لازم برای ساخت ترانس عبارتند از؛ هسته ترانس E و I، قالب پلاستیکی ترانس، سیم لاکی در دو اندازه متفاوت با توجه به ورودی و خروجی، هویه، لحیم، سمباده، چسب مایع و چسب نواری.

در اولین مرحله باید در نظر بگیرید که چه ولتاژی را به چه ولتاژی می خواهیم تبدیل کنیم تا با توجه به این مورد قطر سیم و تعداد دور سیم مشخص شود؛ معادلات این قسمت هم در ویدیو و هم در اپلیکیشن اندروید آموزش ساخت ترانس و البته در PDF آموزش سیم پیچی ترانس آمده است که می توانید استفاده نمایید.

در مرحله ی دوم باید سیم پیچ اولیه را روی قالب ترانس بپیچانید و پس از اتمام آن دو سر خروجی را سمباده کشیده و با هویه به سیم های ترمینال لحیم کنیم.

پس از سیم پیچ اولیه نوبت به ثانویه می رسد که توصیه می کنیم دو سیم را همزمان با یکدیگر بروی قالب ترانس بپیچانید حسن این کار دریافت خروجی های متفاوت است که باعث می شود مانند تپ چنجر عمل کند و به شما ولتاژ های 1x و 2x دهد(این قسمت را می توان در ویدیو ابتدایی که در زیر قرار خواهیم داد مشاهده نمایید – دقت نمایید که در این ویدیو یک سیم پیچ سوم نیز وجود دارد که شما لازم نیست حتما آن را تعبیه نمایید.)

مجددا در این قسمت، سرهم بندی(انجام اتصالات سیم پیچ ها) برای سیم پیچ ثانویه صورت می پذیرد(این قسمت نیز در ویدیو انگلیسی(ابتدایی) به وضوح مشخص است).

در مرحله بعد به سراغ جا دادن هسته می رویم که طبق ویدیو ابتدا هسته های E شکل و سپس هستهI را قرار می دهیم، سپس از چسب مایع برای محکم شدن و یا رنگ برای زیبایی کار استفاده می نماییم.

در ادامه بخوانید  آموزش ساخت شارژر خورشیدی موبایل

در نهایت نوبت به تست می رسد که باید ولتاژ ورودی بدهید و از ترمینال خروجی ولتاژ خروجی را اندازه بگیرید اگر دقیقا عدد مدد نظر شما به وجود نیامده زیاد تعجب نکنید زیرا 2%+- خطای قابل قبول در این نوع ترانس می باشد.

پس از خواندن توضیحات بالا حالا نوبت به مشاهده ویدیو نخست(انگلیسی) می رسیم و چون روند کار بسیار مشخص است نیازی به ترجمه نبود؛

در ادامه می توانید از ویدیو دوم نیز که توسط یک ایرانی عزیز تهیه شده است و به زبان فارسی توضیح می دهد استفاده نمایید که تنها به بررسی قسمت های مهم پرداخته است؛

برای درک بهتر شما یک PDF و یک برنامه اندروید در زمینه ساخت ترانس قرار داده ایم که مسلما با استفاده از این منابع به راحتی خواهید توانست ترانسفورمر خود را در منزل و توسط خودتان بسازید.

اپلیکیشن اندروید

در این اپ موبایل دقیقا چه خواهیم دید:

آشنایی با ترانسفورماتور

هسته ترانسفورماتور

قرقره ترانسفورماتور

نحوه ی محاسبه یک ترانس شامل توان ها، تعداد دور اولیه و ثانویه موردنیاز، قطر سیم موردنیاز، انتخاب قرقره ترانس، انتخاب هسته ی ترانس

محاسبه کمیت های یک ترانس با یک مثال

آموزش سیم پیچی ترانس به صورت عملی و تصویری

نحوه آزمایش ترانس پیچیده شده

نحوه کار با میکرومتر یا ریزسنج و…

(دانلود در انتهای پست)

PDF آموزش سیم پیچی، حاوی آموزش معادلات هست؟

بله، در این PDF به تفصیل برای شما آموزش معادلات را قرار داده ایم و حتی برای درک بهتر، 2 مثال تئوری نیز آورده شده است.

1415866183_Internet_Download_Manager     دانلود مستقیم ویدیو آموزش ساخت ترانسفرماتور – انگلیسی  | با حجم 232 مگابایت 

1415866183_Internet_Download_Manager     دانلود مستقیم ویدیو آموزش ساخت ترانسفرماتور – فارسی | با حجم 11 مگابایت 

1415866183_Internet_Download_Manager     دانلود مستقیم اپلیکیشن اندروید ساخت ترانسفورماتور | با حجم 9 مگابایت 

1415866183_Internet_Download_Manager     دانلود مستقیم PDF آموزش سیم پیچی ترانسفورماتور همراه با محاسبات وفرمول ها | با حجم 1 مگابایت 

1415866190_698841-icon-114-lock-128     پسورد : www.poweren.ir

مهندسي برق...
ما را در سایت مهندسي برق دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : electricpower90o بازدید : 194 تاريخ : جمعه 20 مرداد 1396 ساعت: 0:31